مقاومت ارقام مختلف محصولات گوجه فروشان سنندج در مقابل آفات

سبزيجات و صيفيجات، آنچه از دسترنج كشاورزان حاصل ميشود

مقاومت ارقام مختلف محصولات گوجه فروشان سنندج در مقابل آفات

۱۳۲ بازديد

ميزان فروش گوجه فروشان سنندج در فصل سرما

توليد گوجه فرنگي معمولاً به دو دسته مجزا تقسيم مي شود. توليد گوجه فروشان سنندج براي مصرف تازه (گوجه فرنگي بازار) و توليد براي تبديل گوجه فرنگي صنعتي. توليد گوجه فرنگي براي مصارف صنعتي تقريباً يك چهارم توليد كل جهاني را تشكيل مي دهد. سه منطقه اصلي كه اين نوع گوجه فرنگي را توليد مي كنند كاليفرنيا، كشورهاي نزديك سواحل مديترانه و چين هستند. طبق آمار فائو توليد جهاني گوجه فرنگي در سال ۲۰۰۷ به ۱۲۶٫۲ ميليون تن در مساحت ۴٫۶۳ ميليون هكتار بوده است. لازم است ذكر شود كه توليدات غيرتجاري (شخصي و خانوادگي) در اين آمار به حساب نيامده است. مقاومت رقم هاي مختلف گوجه فرنگي نسبت به آفات و بيماري هاي گوناگون گوجه فروشان سنندج متفاوت است. محصولات گوجه فرنگي در معرض از بين رفتن توسط آفات، بيماري هاي قارچي، باكتريايي و ويروسي، رقابت با علف هاي هرز و شرايط آب و هوايي و خاكي نامساعد هستند. آفات و بيماري هاي گوجه فرنگي اغلب با آفات و بيماري هاي ساير گياهان خانواده سيب زمينيان مانند بادمجان و توتون مشترك اند. يكي از بيماري هاي شايع گوجه فرنگي در اثر ويروس موزائيك توتون ايجاد مي شود. انواع سفيدك و آتشك از ساير موارد شايعي هستند كه موجب خرابي اين محصولات گوجه فروشان سنندج مي شوند. سن سپردار، كرم طوقه بر، شته، وايت فلاي، كرم ميوه گوجه فرنگي، كنه تارتن دولكه اي، ليسه و سوسك سيب زميني كلرادو از آفات گوجه فرنگي مي باشند.

كشت انواع مختلف محصولات گوجه فروشان در مزارع سنندج

 

كشت انواع مختلف محصولات گوجه فروشان در مزارع سنندج

گوجه فرنگي حاوي ويتامين هاي آ، ث و ليكوپن است. رنگ قرمز گوجه فرنگي از ليكوپن موجود در آن ناشي مي شود. اين ماده گوجه فروشان سنندج كه آنتي اكسيدان بسيار قوي محسوب مي شود، تحقيقات نشان مي دهد كه مصرف بسيار بالاي گوجه فرنگي خام خطر ابتلا به سرطان پروستات را به ميزان كمي كاهش مي دهد. تعدادي از تحقيقات نشان مي دهند كه ليكوپن، به خصوص در گوجه فرنگي پخته، در جلوگيري از ابتلا به سرطان پروستات مؤثر است؛ ولي تحقيقات ديگري با اين نتايج مغايرت داشتند. به علاوه، تحقيقات گوجه فروشان سنندج نشان مي دهند كه مصرف گوجه فرنگي و كاهش ريسك ابتلا به سرطان، سرطان سر و گردن و بيماري هاي مخرب اعصاب مرتبط است. جهش هاي ژنتيكي در رقم هاي مختلف گوجه فرنگي و انواع وحشي آن گنجي از ژن هاي مختلف كه ليكوپن، كاروتن، آنتوسيانين و آنتي اكسيدان هاي ديگر توليد مي كنند به وجود آورده است. ميزان اين آنتي اكسيدان ها و ويتامين ها در برخي رقم هاي پرورش داده شده گوجه فروشان سنندج نسبت به ميزان طبيعي آن افزايش داده شده است.

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.